2 februarie 2015

SMORGASTARTA - tort sarat


Inspiratia acestui tort este de pe mai multe bloguri culinare. Nu pot spune ca am luat ceva anume de undeva. Am citit multe retete si mi-am dat seama ca pot sa-l fac in stilul meu :)  Asa am si facut :) 
Voi scrie ingredientele pe care le-am folosit eu si cantitatile aproximative.

Am folosit:
- 3 cutii  crema de branza cu smantana Delaco
- 400 g spanac congelat si bine scurs
- 4 morocvi mari
- 1 conserva sprot afumat
- paine toast
- sare, piper

Pentru decor:
- 1 iaurt (200 ml)
- 1 cutie crema de branza cu smantana Delaco
- salata verde (creata)
- ridichi, castravete
- masline verzi si negre
- 1 ou fiert tare
- patrunjel verde

Am scurs de ulei sprotul, am fiert morcovii si i-am pasat cat am putut de bine, am dezghetat si scurs foarte bine spanacul, iar apoi am amestecat fiecare ingredient cu cate o cutie de crema de branza Delaco rezultand cate o crema delicioasa. Am potrivit gustul de sare si piper.








Am stabilit dimensiunile "tortului" taint cojile de la feliile de paine toast si asezandu-le pe platou :) 


Peste feliile de paine am intins jumatate din crema de spanac...


.... peste ea am pus felii de paine si apoi crema de peste....


... iar felii de paine si apoi crema de morcov...


... felii de paine si apoi cealalta  jumatate de crema de spanac...


Am incheiat cu felii de paine...


Am impachetat totul in folie alimentara si am pus la rece pana a doua zi.


A doua zi, am amestecat crema de branza cu iaurtul si am imbracat torul cu aceasta crema


Apoi ... am inceput sa-l ornez dupa mintea si priceperea mea, desigur imbinand si elemente pe care le-am vazut pe diverse bloguri






Asa arata sectiunea.



Pare destul de greu de facut, dar nu-i greu deloc. Mai mult dureaza cumparaturile. Inconvenientul principal este ca... DA, ii cam scump... Data viitoare il voi face mai mititel si.... cred ca voi cauta si alte combinatii :)

2 comentarii: