19 februarie 2015

Tarta cu spanac la tigaie



Tarta asta, sau placinta/tarta cum ii mai spune Cerra, m-a facut aproape dependenta :).

Sursa este [url=http://cerulina.wordpress.com/2013/03/30/placinta-tarta-cu-spanac-si-cascaval-la-tigaie/]aici[/url].

De-a lungul ultimelor 2 luni am mai facut si alte retete de pe blogul Cerrei. Toate au iesit bine.  :-)

Am avut nevoie de:

- 300 g spanac crud
- 4 oua
- 3 linguri pline de faina de naut
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g branza bine scursa
- sare, piper
- cascaval

In tava de teflon, am pus putin ulei si apoi spanacul spalat bine si putina sare. Am pus capacul. Din cand in cand am amestecat si am urmarit pana cand zeama lasata a scazut aproape de tot, dar nu chiar de tot :)



Aceasta-i faina de naut :)


Cand am considerat ca-i scazut destul, am luat tigaia de pe foc si am presat spanacul cu lingura de lemn

Intre timp am pregatit "aluatul" format din oua, faina de naut, branza, sare, piper, praf de copt. Practic... am amestecat totul la gramada :)

Am turnat peste spanacul din tigaie, am pus capacul si am pus tigaia la foc mic



Am lasat pana cand compozitia de oua a crescut si nu a mai fost cruda. Atunci am pensulat pe deasupra cu putin ulei (de masline - am folosit eu).


 Cu grija - am intors tarta


Am presarat cascaval si am pus iar capacul pana cand acesta s/a topit


Am scos totul pe farfurie si am presarat  frunze de ceapa verde tocate si cateva felii de rosii :)











Stiu ca am pus nepermis de multe poze.... dar efectiv... imi plac toate... nu pentru ca sunt foarte reusite... ci pentru ca-mi place si tarta 

  
Alta "şarjă" :)  cu urzici si salata verde 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu