2 martie 2015

Compot "sec" de piersici

   
Cand am fost acasa, printre altele am pus si compot de piersici. Au fost incarcati piersicii si pe langa dulceata, am facut si compot, dar am incercat si aceasta varianta de compot "sec" :)

Am avut nevoie de:

- piersici
- zahar
- salicil



Au fost atat de multe piersici incat am avut nevoie de ajutor calificat :)

  
Cum am procedat? :) Am spalat si curatat fructele, le-am taiat felii si le-am asezat in borcat cat mai inghesuite. Am pus un praf mic de salicil si 3 linguri de zahar pentru fiecare borcan de 0.800 ml. 




Am pus borcanele la sterilizat in apa pentru aproximativ 30 de minute. Fructele au lasat propriul sirop si au scazut cam la jumatate.

Acelasi lucru se poate face si cu alte fructe 





2 comentarii:

  1. Nu te supara, ce e in poza nr. 4 cam seamana a caise? Daca sunt caise, inseamna ca se procedeaza la fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma supar, si nu te contrazic cand spui ca seamana cu caisele, dar te asigur ca sunt piersici. Sunt mici pentru ca au fost foarte multe, dupa cum se poate observa si din celelalte poze.
      Da, si pentru caise se procedeaza la fel :)

      Ștergere