29 martie 2015

Drob mozaic din ficat de pui


Am vazut pe undeva pe internet aces "model" de drob si mi s-a parut interesant. Am facut si eu cu ficat de pui si, am incercat sa potrivesc cantitatile astfel incat sa existe cat de cat un echilibru. Mie imi place ce a iesit :) 

Pentru acest drob am avut nevoie de: 

- 500 g ficat de pui
- 6 oua crude
- 6 oua fierte
- 1 legatura ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 2 linguri pasta de ardei (sau 1 ardei rosu)
- sare, piper
- fulgi chilli (optional)
- 3 linguri ulei

Am curatat si spalat verdeata


Am tocat-o cu cutitul


Am spalat si curatat de pielite ficateii, iar apoi i-am sotat cateva minute in 3 linguri de ulei.
I-am lasat sa se raceasca.

Intre timp am fiert tare ouale si le-am curatat. 

Am taiat ficateii si ouale bucati mari.


Am batut ouale crude cu sare, piper si fulgi chilli


Acum am pregatite toate ingredientele


Le-am pus pe toate intr-un bol incapator plus pasta de gogosar


Am amestecat cu grija totul si am potrivit gustul de sare si piper.


Am transferat compozitia in forma de guguluf


Am copt la foc mediu pana cand s-a rumenit (putin prea mult). L-am lasat sa se raceasca aproape de tot in forma si apoi l-am rasturnat pe un platou



Este foarte gustos si aratos. 








Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 










2 comentarii:

  1. W00owww, ce fain arata.!!!! Dar se tine legat cand tai felii fiind asa bucati mari? O sa fac si eu dupa sarbatori ca acuma am maruntaie de miel. Iti doresc Sarbatori Fericite tie si intregii familii. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand este rece, dupa cum se vede, este legat si se poate taia felii. Este adevarat ca eu l-am taiat felii mai groase, dar asta numai pentru ca la momentul respectiv am considerat ca nu are rost sa tai doua subtiri cand pot taia una mai groasa :P
      Multumesc pentru urari! Te pup!

      Ștergere