3 martie 2015

Dulceata de pepene verde



Este putin impropriu spus "Dulceata de pepene verde" - atata timp cat dulceata asta se face din coaja de pepene verde....   Eu am lasat si putin miez pentru ca arata mai bine :)

Am avut nevoie de: 

- un castronel de coaja de lubenita
- un castronel de zahar
- 2 lamai mai mititele

Cojile de lubenita de curata de coaja. Alta aberatie, nu?  

Se taie cubulete...


Am golit in cratita antiaderenta cubuletele de coji si am masurat zaharul.  Imi amintesc ca in urma cu multa, multa vreme cand am mai facut aceasta dulceata, am pus cantitate egala de cubulete cu zahar. De data aceasta am hotarat sa pun mai putin zahar. Se observa, nu?

Le-am pus impreuna si le-am lasat cam 2 ore ca sa lase zeama....


Am pus cratita pe foc si am lasat sa fiarba.... in ideea ca va scadea zeama.... dar uitasem ca zeama sporeste si bucatile de coji se micsoreaza.... asa ca.... am cam fiert la ea.... La un moment dat, mai spre sfarsit, m-am hotarat sa pun si cele doua lamai taiate feliute.


Am pus-o apoi in borcane.... bine.... inainte am facut testul cu picatura de sirop, ....

Arata bine si este si gustoasa, 




Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 

8 comentarii:

  1. Asa o dulceata buna n-am mai mancat de mult timp. Am avut privilegiul de a fi beneficiara unui borcanel. Si e de "no coment".

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Iolanda! Ma bucur mult ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce n-am inteles e... curatam coaja de coaja? :)) Adica scoatem partea aceea verde si lasam " miezul" ala albicios de dinainte de cel rosu? Sper ca ati inteles ce vreau sa spun...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))) Exact! Se poate vedea si din poze....
      Ar fi trebuit sa o denumesc dulceata ABERANTA :)))))

      Ștergere
  4. Câte chilograme trebuie sa masuram din zahar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am cantarit nici pepenele si nici zaharul. Din poze se poate vedea ca am avut un bol cu varf de pepene si apoi (acelasi bol) un bol (nu la fel de plin) cu zahar :) Ideea este ca unitatea de masura (vasul) sa fie aceiasi pentru amandoua :)

      Ștergere