12 martie 2015

Spaghete carbonara


M-am indragostit de aceste spaghete in urma cu 3 sau 4 ani - la mare. Imi venea sa comand numai carbonara.  Ajunsa acasa, am cautat pe la unchiul Gogu si am gasit mai multe variante de carbonara. Mi-am stabilit una ca fiind "de baza" si apoi am inceput sa fac mereu carbonara. Daca era pe gustul meu, era obligatoriu sa manance si ceilalti, nu?   
In ultima vreme am facut tot mai rar, dar asta  nu inseamna ca nu le iubesc in continuare.

Voi scrie aici.... asa cum le fac eu. Reteta adevarata se face cu panceta, dar eu folosesc bacon si... parerile sunt impartite mai departe... unii spun ca nu se pune smantana in carbonara adevarata... unii spun ca DA, unii nu pomenesc de usturoi... altii DA, deci.... 
"Sa trecem la treaba!"  

Eu am folosit:

- spaghete din grau dur
- bacon
- 2 oua
- 2 linguri mari de smantana
- cascaval in loc de parmezan)
- 1 lingura unt
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- oregano/busuioc

Pe foc, intr-o cratita antiaderenta am pus untul si uleiul. Am adaugat apoi feliile de bacon si dupa ce acesta s-a perpelit putin in unt si ulei de masline, am adaugat usturoiul tocat fin si oregano (asta am pus de data asta).




In acest moment am restras cratita de pe foc.

Intre timp am pus apa cu sare si putin ulei intr-o oala pe foc si am fiert spaghetele conform instructiunilor de pe pachet... poate chiar mai putin cu 30 - 40 secunde...

Intr-un bol am batut bine ouale si apoi am adaugat smantana


Peste baconul racorit putin, am adaugat maglavaisul din ou si smantana


Am adaugat si cascavalul ras...


... iar apoi spaghetele fierbinti amestecand energic.  Altfel risc ca bunatatea de sos sa se transforme in omleta cu cascaval.  

Am pus in farfurie, am presarat putin patrunjel verde si am mancat  PE LOC cu mare pofta 


2 comentarii: