8 martie 2015

Vinete la borcan - pentru iarna


Anul trecut am hotarat sa pun vinete coapte, pentru salata - in borcan... cu riscul de nu a fi 100% fara conservanti.

Asadar... am pus folie de aluminiu pe aragaz ca sa-l protejez cat de cat si pe doua ochiuri am pus doua "gratarele". Am copt vinetele la flacara. Imi place sa le coc asa pentru ca raman albe si pufoase. Resping total metoda cuptorului. Sigur, cel mai mult imi place sa le coc pe gratar de carbuni... afara, dar in lipsa.... si metoda asta da rezultate excelente.


Am curatat vinetele avand grija sa nu las coaja arsa pe ele folosindu-ma de un bol cu apa rece in care mi-am clatit mereu mana.
Le-am pus la scurs intr-o strecuratoare pentru cateva ore.


 Dupa ce s-au scurs foarte bine le-am asezat in borcane avand grija sa elimin cat mai mult cu putinta golurile de aer. Pe fundul fiecarui borcan am pus foarte putin salicil. La fel si deasupra.


 Am pus capacele si le-am pus la fiert pentru aproximativ 45 de minute (din momentul in care au inceput sa bolboroseasca).





Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 

6 comentarii:

  1. la ce spui salicil este aspirina ori altceva?Am vazut azi la emisiunea in lb germana o doamna care conserva cu o pulbere dintr-un plic pe care scria salicil,dar cred ca il avea din Germania pt ca eu in Romania nu am vazut asa ceva.Ori exista ceva special pt conservare/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mergeţi la farmaciile ce au laborator şi întrebaţi de acid salicilic. puteţi conserva cu el şi fructe crude la borcan.

      Ștergere
  2. Despre pulberea aceea alba din pliculet este vorba. Se gaseste in Romania, in unele zone in mai toate magazinele la raionul de condimente... acolo unde sunt foile de dafin, piperul, boabele de piper. In Oltenia nu se foloseste deloc si nu l-am vazut NICIODATA in 25 de ani, dar in Bihor il gaseste oriunde :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu le pun la congelator. Tin foarte bine si asa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca tin foarte bine la congelator. Aceasta este varianta pentru borcan :) la care pot apela cei care nu au un congelator foarte incapator :)
      Multumesc pentru vizita! :)

      Ștergere
    2. am încercat acum câţiva ani la pleasneală, fie ce-o fi. au acelaşi gust ca cele congelate. nu am folosit salicilat. şi cele ce au rezistat neconsumate, le-am avut şi iarna următoare. mi-a intrat cam 1 kg de vinete crude la borcanul de 314 ml

      Ștergere