23 aprilie 2015

Pilaf calugaresc


Poate parea greu de crezut, dar pilaful acesta este cel putin la fel de gustos ca cel cu carne.

Am folosit:

- 2 morcovi
- 2 cepe potrivite
- un dovlecel
- 1 radacina de telina (potrivita)
- 1 lingura pasta de gogosar
- 500 g manatarci de padure congelate (aproximativ)
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 ceasca orez
- sare, piper
- patrunjel verde
- 1 foaie de dafin
- fulgi chilli (optional)
- 50 ml ulei



Am sotat morcovul, ceapa, pasta de ardei si telina in ulei si apa. Am adaugat frunza de dafin si sare.


Am adaugat apoi manatarcile dezghetate atat cat sa pot taia bucata inghetata in felii. Nu am dorit sa fie prea marunte, pentru ca-mi place sa le simt atunci cand le mananc :) 

Am adaugat o ceasca de apa si le-am lasat sa se imprieteneasca , amestecand mereu.


Dupa cateva minute am adaugat orezul (spalat in mai multe ape) 


Am amestecat totul si apoi am adaugat dovlecelul taiat cuburi


 Am completat cu 2,5 cesti de apa fierbinte (am pus apa cu aceiasi ceasca cu care am masurat orezul)


Cand orezul a fost aproape fiert, am adaugat pasta de rosii si am potrivit gustul de sare si piper. 
Peste cateva minute am oprit focul, am presarat patrunjel verde tocat, am pus capacul si am lasat sa se infuzeze, aproximativ 10 - 15 minute.



Eu am presarat in farfurie fulgi chilli, dar este foarte gustos si fara.... 
Am mancat doar cu putina paine si muraturi, dar este o garnitura excelenta pentru o friptura de pui :) 


4 comentarii: