8 mai 2015

Cartofi inabusiti - cu slanina


Repede si gustos. Fara pretentii si in cel mult jumatate de ora cina este gata.

Am folosit: 

- 6 cartofi potriviti
- 4 felii de slanina
- 2 linguri de ulei (nu este obligatoriu)
- sare

Am curatat, spalat si taiat cartofii "razne" :) Adica - pe lungine, dar felii mai groase decat cartofii pai.
Din bucata mare de slanina (home - pregatita de tata), am taiat 4 felii subtiri.

Intr-o cratita cu fundul gros am pus cele doua linguri de ulei si doua felii de slanina. Am pus apoi jumatate din cartofi, am presarat putina sare, am adaugat ultimele doua felii de slanina si restul cartofilor - plus sare.

Am pus capacul cratitei si am pus-o la foc mic. Nu am ridicat capacul vreme de.... aproximativ 15 minute, DAR folosindu-ma de doua prosoape de bucatarie - am scuturat zdravan de cateva ori cratita cu tot ce era in ea. Dupa 15 minute (se poate si mai devreme), am ridicat capacul avand grija sa nu ma arda aburii.
Am verificat consistenta cartofilor. Am considerat ca trebuie sa-i mai las cateva minute. 
Am luat apoi cratita de pe aragaz, dar nu am ridicat capacul pana peste 5 - 7 minute.


In bucatarie plutea un miros imbietor.... si deja ma gandeam la un colt de paine proaspata, la muraturi sau la o salata maaaare de rosii :)


Cu sau fara slanina sau alte "imbunatatiri" - cand eram acasa, mama ne facea mereu cartofi inabusiti si de fiecare data toata lumea era fericita :) 




4 comentarii:

  1. Cred că ți-a luat mai mult timp sa scrii reteta decat sa o prepari.
    Nu era mai simplu sa scrii asa:
    " Am hăcuit vro 4-5 crumpi pe lungime, am franjurat vro 4 felii de slană, le-am trântit intr-o oala cu capac, si cand mirosul a inceput sa-mi seduca simturile iar auzul a perceput o dulce ametitoare sfârâială, a fost momentul prielnic sa supun stomacul unui delir culinar" The end :))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere