23 mai 2015

Ghiveci de legume cu oua de prepelita


Participarea la proiectul Traditie si gastronomie romaneasca,  mi-a adus un super premiu din partea Fermei de prepelite japoneze Fundeni. Sunt foarte, foarte incantata!!!! Niciodata nu am indraznit sa visez ca voi avea in frigider 120 de oua de prepelita. Sunt atat de proaspete!!! Sunt minunate!!!

"Rotitele" au inceput sa se invarta si am deja in plan muuulte retete pe care le voi prepara cu aceste minunate oua.

Cred ca toata lumea stie deja despre proprietatile lor miraculoase si beneficiile pentru sanatate.

Azi, pe "repede inainte" am facut un ghiveci de legume si la final am pus pe deasupra oua de prepelita, ceva de genul oua romanesti, dar le-am pus direct in sos :) 
Alaturi de cateva bucati de mamaliga - mancarea aceasta este foarte pe placul nostru :) 

Am folosit: 

- 13 oua de prepelita
- 4 cepe mari
- 1 ardei gras rosu
- 2 ardei grasi galbeni
- 4 linguri ulei
- sare, piper
- 1/2 lingurita zahar
- 1/2 foaie dafin
- rosii conservate in suc propriu (home)
- 1/2 legatura patrunjel 
- usturoi verde (aprox un fir)

Am inceput cu mamaliga. Cand a fost fiarta am pus-o intr-un vas dreptunghiular si am lasat-o sa se raceasca.

Am curatat, spalat si tocat ceapa si ardeii


Am pus legumele la inabusit in cele 4 linguri de ulei si aproximativ 50 ml apa.
Am presarat sare si piper.


Intre timp am adaugat si jumatatea de foaie de dafin, iar cand legumele au fost moi (ceapa a devenit sticloasa) am scos din borcan 6 rosioare pe care le-am taiat cubulete (le-am si zdrobit putin cu furculita) si le-am adaugat peste legume



Am mai adaugat aproximativ 50 ml apa si am lasat la fiert pana cand sosul a scazut putin si "s-a legat".

Am adaugat usturoiul verde tocat (eu am avut de la congelator) si verdeata. Tot acum am considerat ca este potrivit sa adaug si jumatate de lingurita de zahar.



Am amestecat totul, am nivelat putin sosul de legume si am inceput sa adaug ouale de prepelita.
Am spart fiecare ou intr-un bol mic si abia dupa aceea l-am adaugat in sos.


Am potrivit gustul de sare si piper.  Am pus capacul la cratita pentru maxim 2 minute si gata mancarea :) 



Sigur, fiecare poate sa vina cu imbunatatiri. Uneori eu adaug si putina boia iute sau ardei iute.

Am ales acum sa mancam cu mamaliga, dar este foarte gustoasa si cu paine - o paine proaspata de casa, cu coaja crocanta care sa absoarba sosul din farfurie... Mmmmm!!!!

Puteti si voi castiga 120 de oua de prepelita participand la concursul organizat de Gina Bradea pe blogul ei http://pofta-buna.com/concurs-traditie-si-gastronomie-romaneasca/.  
Participati si oferiti-va sansa de a testa prospetimea acestor oua livrate direct de producator!











5 comentarii:

  1. Minunata reteta ... o alta varianta a ,,OUALOR IN PURGATORIU"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dia! Da, seamana cu "ouale in purgatoriu", dar sunt altfel :) Te pup!

      Ștergere
    2. Multumesc, Dia! Da, seamana cu "ouale in purgatoriu", dar sunt altfel :) Te pup!

      Ștergere
  2. Delicios ghiveciul cu oua de prepelita. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daaa, noua ne place mult! :)
    Multumesc pentru vizita si te mai astept! :)

    RăspundețiȘtergere