15 mai 2015

Salata de salata - cu zahar


In felul acesta face mama mea salata. Din punctul meu de vedere este cea mai buna :) 

Voi spune ce anume am pus in aceasta salata, dar cantitatile sunt... pur si simplu dupa gust :)

 Sigur, fiecare mai poate adauga, dupa preferinta, ceapa verde, castraveti, ridichi... 

Am folosit: 

- 1 fir de salata (mare)
- 1 fir usturoi verde
- marar verde
- patrunjel verde
- zahar
- sare
- otet

Am curatat si spalat salata avand grija sa indepartez nervurile groase din mijloc.


Am spalat si tocat patrunjelul, mararul si usturoiul


Am pus totul intr-un bol incapator si am adaugat zaharul si sarea


Cu ajutorul unei spatule de lemn am frecat verdeata cu zaharul si sarea


Am adaugat otet si apa. 


Acum a fost momentul sa potrivesc gusturile. Am pus apa astfel incat sa cuprinda toata salata si a necesitat inca putin otet si sare.


Am adaugat salata taiata/rupta si am apasat usor salata in zeama.


Gustul dulce acrisor cu usor iz de usturoi fac salata asta sa fie ALTFEL. Da savoare oricarei fripturi, dar este la fel de potrivita si cu cartofi prajiti, inabusiti.....mancare de fasole boabe si multe altele.














2 comentarii:

  1. Si noi asa facem, dar nu tot timpul cu usturoi, iar de marar uitam cateodata. mai nou imi place cu zeama de lamaie in loc de usturoi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai da... in general punem ce avem la indemana. Caracteristica acestei salate este zaharul :)

      Ștergere