16 iunie 2015

Ciorba de salata cu oua si kaiser - varianta 2


Ciorba de salata face parte din mancarurile preferate si abia asteptam primavara ca sa ne putem desfata cu salata gustoasa de gradina. Cel mai des o fac putin mai light, ca aici, pentru ca asa o prefera ceilalti membri ai familionului :) DAR, preferata mea este aceasta varianta :) cu sunculita si oua. De data  aceasta am folosit oua de la Ferma de prepelite japoneze Fundeni


Am avut nevoie de:

 - 2 fire salata verde (capatani)
- sunca sau kaiser 
- frunze de usturoi
- 1 lingurita pasta de ardei
- oua de prepelita pentru posat 
- sare
- otet (daca este cazul)
- 2 galbenusuri de ou de gaina
- 250 ml iaurt de casa
- 1 lingurita faina
- 1 lingura de orez fiert (optional)

Am inceput prin a spala si toca salata. Am procedat la fel si cu frunzele de usturoi verde. Am taiat felii kaiser-ul.


Intr-o cratita antiaderenta am pus la prajit feliile de kaiser. Cand acestea au fost rumene
 le-am scos si in grasimea lasata de el am calit usor frunzele de usturoi si pasta de ardei.




Am adaugat apoi lingurita de faina si am stins totul cu apa rece.


Am lasat sa dea in clocot.
Separat am amestecat iaurtul cu galbenusurile de ou de gaina si apoi apa calda - putin cate putin.


Amestecul rezultat l-am adaugat in cratita si imediat dupa aceea am adaugat si salata


De obicei nu pun orez, dar de data aceasta am avut fiert pentru ca facusem chiftele din orez


Am lasat sa dea doua sau trei clocote, am dres gustul de sare si otet.


Am pregatit cateva oua romanesti de prepelita,  le-am pus in farfurie impreuna cu felii de kaiser prajit si am mancat cu mare, mare pofta :) 
Un ardei iute, murat - este intotdeauna bine venit, dar de data aceasta nu a ajuns la sedinta foto :) 















2 comentarii:

  1. Mama ce dor imi este.Aici la noi in Ardeal se face putin altfel. Scriu mai pe scurt.Este unica ciorba pe care bunica si mama (eu mai putin)o facem in cratita, nu in oala. De ce? Ptr.calit si sa nu mai murdarim atetea vase. Ulei, buc. mici de slaninuta la calit,apoi pune salata rupta la CALIT. Apoi apa....si cam tot asa, Si apa mai putina, lapte mai mult. La sf. facem o paparada si o taiem fasii. O mancam cu mamaliga cu branza sarata langa. Si salata multa sa fie sa stea lingura-n "picioare". Hahaha. Ce pofta mi-e. O sa incerc si eu cand apare salata noastra, aceasta reteta.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta varianta cu papara, dar nu/mi pot inchipui cu este cu mamaliga si branza :) Sunt convinsa ca este foarte gustoasa, dar nu m-am gandit niciodata la combinatia asta :)

      Ștergere