19 iunie 2015

Ratatouille - varianta mea


Ca orice mancare si aceasta reteta are multe variante. 
Eu am simplificat mult reteta :) 

Am folosit: 

- 1 dovlecel
- 1 zucchini
- 1 vanata
- 1 cutie rosii intregi de la SunFood Fructe si Legume 
- 1 ceapa potrivita
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper
- ierburi de provence


Am curatat ceapa si usturoiu, le-am pus in bolul in care am golit conserva de rosii. Am adaugat sare, piper si o lingura de ulei de masline. Am folosit mixerul vertical si am transformat totul intr-un sos fin si picant.



Am spalat si feliat dovlecelul, zucchini, ardeiul si vanata.


Am turnat sosul in forma de yena si am inceput sa asez legumele 


Nu am avut rabdare ca sa le potrivesc prea bine... vanata a avut diametrul mare fata de dovlecei...

Am presarat putina sare si ierburi de provence si am turnat un fir subtire de ulei de masline


Am taiat o bucata de hartie de copt aproximativ dupa forma tavii. Am acoperit tava cu ea si am bagat totul la cuptor (foc potrivit) pentru aprovimativ 40 de minute.  Cand a scazut toata zeama care au lasat-o legumele si sosul a inceput sa capete consistenta - am scos tava din cuptor.



Este o mancare foarte usor de facut, usor picanta (asa am facut-o eu) si am mancat cu mare pofta. 










4 comentarii:

  1. Eu n-am facut/mancat niciodata asa ceva ptr ca mi s-a parut greoi de facut , dar reteta ta ma atrage ; ai uitat sa spui si de ardei :) ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Multumesc pentru aprecieri si pentru observatie. Nu-i deloc greu :)
      Ardeiul este in poze si in "poveste", dar DA - am uitat sa-l trec la ingrediente :) Voi edita. Multumesc!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Daca ardeiul este rosu, paleta coloristica va fi si mai apetisanta :)

      Ștergere