29 august 2015

Dulceata din fructe de soc


Anul acesta nu am mai ratat fructele de soc. 

Am cules cu mare drag si spor. Mai greu a fost sa luam bobitele de pe "ciorchine", dar am facut asta la fata locului si totul ni s-a parut mai simplu, timpul a trecut mai usor :) 
Am hotarat sa fac dulceata si sirop


Am folosit:

- 2 kg fructe de soc
- 1,400 kg zahar
- 6 linguri zeama de lamaie

Odata ajunsi acasa, am spalat in mai multe ape fructele de soc si am eliminat eventuale impuritati sau fructe uscate care ne-au scapat atunci cand le-am curatat.
Le-am lasat putin la scurs. Am cantarit 2 kg si le-am pus in cratita in care urma sa fac dulceata.
Am adaugat zaharul si am lasat fructele ca sa-si lase sirop - peste noapte.


A doua zi am pus cratita pe foc. Am luat spuma atunci cand a fost cazul, apoi am adaugat zeama de lamaie si am fiert aproximativ 45 de minute. Am facut proba pe o farfurioara si nu am fost chiar multumita de consistenta ei, motiv pentru care am mai fiert-o 10 minute.


Au rezultat 6 borcane de dulceata absolut delicioasa.









4 comentarii:

  1. Daaaa, e super buna. tocmai am primit un borcanel de dulceata si e foarte gustoasa. ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este grozava! Eu am apucat si am cules si pentru tura II de dulceata :)

      Ștergere
  2. Da, e super buna dulceata de soc. Acum cateva zile am primit si eu un borcanel si am gustat. Ma gandesc sa fac si eu....E un deliciu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este minunata! :) Daca vrei sa faci, eu zic sa te grabesti.... sezonul lor este la sfarsit - cel putin la mine asa este :)

      Ștergere