15 septembrie 2015

Castraveti covasati


Este adevarat ca vara a cam trecut, dar niste castraveti "covasati" sunt inca bine veniti pana cand dam atacul la cei murati :) 

Asadar... am aterizat din piata cu castraveti mai maricei si ceva verdeata... marar si cimbru....


Am spalat catravetii si le-am taiat capetele (asa fac si cu cei pe care ii pun la murat pentru iarna). Apoi i-am increstat la ambele capete dar in directii diferite - se observa in poza in care castravetii sunt acriti.
I-am asezat in borcan alan-dala (asa se scrie? :P) si am turnat peste ei saramura fiarta  (- 1 lingura de sare de sac la litru de apa....)



Am pus capacul la borcan, dar nu l-am infiletat.
 I-am pus la soare.... si in doua - trei zile au fost gataaaaa.


I-am pastrat apoi in frigider. 

Super buni si racoritori :)  



Nota personala:

- se poate adauga in borcan un ardei iute. Astfel, castravetii vor fi usor picanti


Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 

2 comentarii: