27 octombrie 2015

Musaca de cartofi


Asa fac eu musacaua de cartofi :) 

Am avut nevoie de:

- cartofi fierti in coaja - aprox 1 kg
- carne tocata (de obicei folosesc amestec) - 500 g
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta de ardei sau un pic de ardei tocat
- vegeta (eu am pus home)
- sare, piper
- unt pentru uns forma
- cateva linguri de smantana
- cascaval ras

Am spalat cartofii si i-am fiert in coaja. I-am curatat si i-am taiat rondele groase de aproximativ jumatate de centimetru.

Am calit ceapa si pasta de ardei + vegeta in putin ulei si apoi am adaugat jumatate de ceasca de apa. Am lasat sa mai fiarba pana cand a scazut si apoi am adaugat carnea





Am amestecat bine si am mai lasat pe foc pana cand "s-a perpelit" bine carnea.

In tava unsa bine cu unt am inceput sa pun felii de cartofi, apoi carne si tot asa pana cand am terminat compozitiile, avand grija ca ultimul rand sa fie cartofi. Am presarat fiecare strat de cartofi cu putina sare si piper.



Peste ultimul rand de cartofi am pus smantana, cascaval ras pe razatoarea mare si am turnat putin suc de rosii. 
Inainte de a bagat forma la cuptor, am mai pus aprox jumatate de ceasca de apa.


Am lasat forma musacaua in cuptor pana cand s-a rumenit frumos pe deasupra.

Proaspat scoasa din cuptor...



Nu am mai avut rabdare sa se raceasca ca sa o pot taia bine...




Ne place sa aiba un pic de sos care "sa balteasca" in farfurie :)

Merge grozav de bine cu orice muratura, dar noua ne place mult cu varza tocata cu ardei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu