8 martie 2016

Briose cu cascaval si rosii


Cu aceasta reteta particip la provocarea "Week-end cu spor" initiata de Stefania Atanasiu si gazduita in aceasta luna de Lubita Iancu si blogul sau. Lulu a propus sa pregatim o reteta din urmatoarele categorii: "Dulciuri cu fructe", "Preparate de post" sau "Aperitive".
La un prim tur pe blogul Lubitei mi-au cazut cu tronc briosele cu cascaval si rosii. 
Zis si facut! 

Am folosit: 

- 1 ou
- 150 ml iaurt gras
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 50 g unt topit
- 4 linguri cascaval ras (eu am pus aproape 100 g)
- 6 rosii cherry
- sare, piper

In primul rand am pregatit tava de briose. Am una metalica pentru 12 bucati. 

Acestea sunt unele dintre ingrediente...


Am mixat oul cu sare, am adaugat untul topit la microunde si racit. Am mixat in continuare, apoi am adaugat iaurtul, cascavalul si faina.  Am mixat  pana cand s-au omogenizat bine si a rezultat un aluat destul de consistent si oarecum elastic.


Am adaugat piper proaspat rasnit, am amestecat bine si gata coca pentru briose.


Am impartit  aluatul in cele 12 compartimente ale tavii - in care am pus initial hartii speciale pentru briose.


Am pus in mijlocul fiecareia cate jumatate de rosie cherry....


... si de la mine putere am presarat putina boia. :) 


Am copt briosele 25 de minute (la cuptorul meu). Testul cu scobitoarea este valabil si in acest caz :) 

Dupa cum se vede au crescut foarte frumos.



Le-am scos calde din hartiutele in care s-au copt pentru ca daca se racesc, hartia se indeparteaza mai greu.



Sunt pufoase, aratoase si gustoase :) 
Tocmai potrivite ca aperitiv sau pentru pachetelul de la scoala. 


  



Nota personala: 

- de data aceasta nu am pus cimbru, dar data viitoare voi pune












8 comentarii:

  1. Mmm ce frumoase sunt!sper ca v-a placut!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc!
      Daaaa, sunt chiar bune :) Au intrat in topul preferintelor :)

      Ștergere
  3. La ce temperatura trebuiesc coapte?cate minute?sunt foarte aspectuoase felicitarii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florentina,nu as putea sa-ti spun exact. Cuptorul meu este unul clasic.... vechi.... pe gaz. Cert este ca trebuie preincins. Intotdeauna, cand bag tava cu briose, reduc flacara... undeva la mediu. Testul cu scobitoarea si culoarea lor - spun totul.

      Ștergere
  4. Acuma ma apuc de ...DANSELE. Hahaha. Revin.

    RăspundețiȘtergere