10 aprilie 2016

Focaccia cu rosii deshidratate si rozmarin


Dupa focaccia cu rozmarin si sare de Himalaya, focaccia cu branza si ceapa rosie - urmeaza focaccia cu rosii deshidratate si rozmarin.

Am folosit: 

- 300 g faina
- 200 ml apa calduta
- 4 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- putin oregano uscat
- aprox 7 g drojdie uscata

Topping: 

- rosii deshidratate conservate in ulei de masline
- rozmarin
- sare grunjoasa

Am pus totul in cuva masinii de paine. Cand aluatul a fost framantat, l-am lasat sa creasca putin si apoi l-am "turnat" intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am lasat sa curga un fir subtire de ulei de masline peste el si l-am intins cu mana. 

L-am lasat sa creasca in tava, am mai adaugat peste el ulei de masline aromatizat cu usturoi si rosii uscate.  Practic este uleiul din borcanul in care am avut rosiile uscate :) L-am apasat cu degetele din loc in loc, formand mici adancituri in care uleiul "balteste".

Am presarat rosiile, sare si rozmarin



Am copt-o aproximativ 20 de minute (la cuptorul meu). Cand a inceput sa se rumeneasca am scos tava si am lasat-o sa se raceasca putin


A fost foarte, foarte buna :)





2 comentarii:

  1. Buna! As vrea s-o fac si eu... Poti sa-mi spui, cam la ce temperatura, ai copt-o? Multumesc anticipat, pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau ca nu pot sa/ti fiu de prea mare folos... Cuptorul meu este unul pe gaz, vechi, antic si de demult.... Eu am preincalzit cuptorul si in momentul in care a introdus tava - l-am pus pe foc mediu... Din pacate, mai mult de atat nu stiu ce sa-ti spun...

      Ștergere