21 iulie 2016

Briose aperitiv cu branza si ketchup


Cu aceasta reteta particip la provocarea "Weekend cu spor"
In luna iulie gazda provocarii este Laura Maria Din si ne-a propus sa gatim retete de pe blogul ei, "My Kitchen" din urmatoarele catgorii de retete: "Aperitive/Garnituri", "Mancaruri cu carne" si "Dulciuri"

Am studiat, am notat... si cand am ajuns la briose (slabiciunea mea)... am stiu clar ca vor fi primele pe care le voi face.  Sper ca pana la sfarsitul lunii sa reusesc sa mai fac macar  o reteta... ma gandesc la conopida cu sos alb :)

La reteta de briose am facut unele modificari pentru ca deja aveam in casa  4 feluri de branza (dar eu am folosit numai trei :P). Deci, am folosit ce am avut la indemana si va asigur ca sunt absolut grozave, gusturile celor trei tipuri de branza s-au combinat perfect.

Am folosit: 

- 3 oua
- 2 linguri smantana (20%grasime)
- 100 g branza feta
- 60 g parmegiano reggiano
- 80 g cascaval
- 60 g faina
- 1 praf de copt (7 g)
- sare, piper
- 1/2 lingurita amestec verdeturi provence
- ardei rosu (1 felie) optional
- ketchup
- oregano proaspat

Am taiat cubulete cascavalul, branza feta si ardeiul rosu. Am dat pe razatoare parmegiano si am rasnit piper. Am pregatit faina si smantana.


Am mixat ouale, am adaugat smantana si apoi condimentele uscate.


Am omogenizat si am adaugat apoi cele trei tipuri de branza, ardeiul rosu si frunzele de oregano.


Am amestecat cu grija cu ajutorul unei spatule.


Am pregatit o tava pentru briose si am impartit compozitia in mod aproximativ egal. Au rezultat 12 briose de marime medie spre mare :) Deasupra am turnat pe fiecare cate un pic de ketchup.


Le-am copt aproximativ 25 de minute la foc mediu (cuptor preincalzit). Inainte cu 5 minute de a le scoate din cuptor am presarat putin parmegiano pe fiecare si am facut testul cu scobitoarea.



Mirosea atat de bine in bucatarie!  In scurt timp mirosul a patruns si in camera si .... bietele briose.... abia au mai ajuns la sedinta foto. Am primit chiar recomandri de genul: "Lasa ca faci poze la altele... lasa ca mai faci si alta data..." :))))




Sunt atat de pufoase !!!! Dovada :)




Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 

Nota personala:

- prima data cand "am in mana" branza de capra - le refac. 
- nu a fost necesar sa mai adaug sare 









4 comentarii:

  1. Arata foarte bine si sunt super gustoase! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata bine si promit sa le incerc.Sunt bune la micul dejun-banuiesc!- sau ca si gustare .Mi-am cumparat si niste forme noi de silicon si trebuie incercate.Va comunic ce a iesit.

    RăspundețiȘtergere