21 iulie 2016

Focaccia cu masline



Cea de-a doua reteta pe care a pregatit-o folosind din minunatele produse primite de la firma Foodville - este focaccia cu masline. Am spus de multe ori ca noi vedem in focaccia o salvare in multe situatii: gustare, piknic (atunci cand nu facem gratar)... pachetel la serviciu sau la scoala.... Asadar nu am ezitat sa o pregatesc. 

Acesta este cosul primit :)
  

Pe blogul Ginei Bradea exista un concurs la care, daca participati, aveti sansa de a castiga un cos identic cu cel pe care l-am primit eu. Cu un simplu clik AICI puteti afla mai multe detalii despre concurs.
 Va doresc mult succes! :) 

Am folosit: 

- 200 ml apa calduta
- 350 g faina
- 4 linguri ulei de masline 
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 5 g drojdie uscata
- oregano
- masline negre
- sare roz de Himalaya

Acestea sunt produsele folosite de aceasta data din cosul primit. 
Vreau doar sa spun, cu riscul de a ma repeta ca sunt grozave. Uleiul este atat de fin si are un gust delicat, iar maslinele sunt fix pe gustul meu: putin sarate, fara samburi si au o textura ferma. Asta se poate vedea si din pozele care urmeaza :)  



Cele doua s-au intovarasit cu celelalte ingrediente si au facut o poza de grup :) 


Pentru aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am pus in cuva ei apa calduta, uleiul de masline, sarea, zaharul apoi faina si drojdia - fix in aceasta ordine :) 
Am setat programul numarul 6 pentru framantare si crestere aluat si eu mi-am vazut de alte treburi :) 
Cand aluatul a fost gata, l-am pus direct in tava tapetata cu hartie de copt. L-am intins cu maine unse cu putin ulei si l-am lasat sa mai creasca vreun sfert de ora. Apoi am apasat in el cu degetele si am turnat un fir subtire de ulei. 


Intre timp am scos din cutie masline suficiente incat sa avem o focaccia bogata si le-am lasat sa se scurga pe un servetel. Se poate vedea clar de textura ferma au.
 Imi plac la nebunie! :) 


Le-am taiat felii si apoi le-am presarat peste aluat impreuna cu sarea si cateva frunzulite de oregano.




Am copt focaccia aproximativ 25 de minute la foc potrivit (180 grade) - pana cand s-a rumenit usor.


Am acoperit-o cu un servet de bucatarie curat si am lasat-o sa se raceasca aproximativ 15 minute, apoi am taiat-o felii/bucati.

A iesit fix cum imi doream: pufoasa dar cu partea de jos si margini crocante. 
Foarte gustoasa!!!





Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 




















2 comentarii: