22 august 2016

Pepperonata cu piept de pui



In luna august, gazda provocarii "Weekend cu spor" este Oana Durican. Ne-a invitat sa gatim din categoriile: salate, retete internationale si felul doi.  Ca de obicei am facut o lista cu muuulte retete care mi-au facut cu ochiul, dar din pacate pana acum nu am reusit sa gatesc tot ce mi-am propus. Una dintre ele  este aceasta pepperonata din categoria retete internationale care m-a atras din momentul in care am vazut fotografia.

Am folosit: 

- 300 g piept de pui (aprox)
- 120 g ceapa (o ceapa mare)
- 500 g ardei gras (curatat)
- 300 g rosii (curatate)
- 4 linguri ulei
- sare, piper
- oregano

Am spalat pieptul de pui, l-am scurs si l-am taiat felii de marime potrivita. L-am pus in tigaia incinsa cu cele 4 linguri de ulei si l-am asezonat cu sare si piper


Pana cand acesta s-a "perpelit" putin, am curatat si tocat grosier ceapa si ardeiul. Le-am adaugat peste pieptul de pui, am adaugat putina sare si le-am sotat in continuare impreuna cu carnea.



Cand acestea s-au inmuiat am adaugat rosiile curatate de coaja si oregano (uscat)


Am continuat fierberea carnii si a legumelor inca aproximativ 25 de minute, la foc mic - pana cand zeama lasata de rosii a scazut si s-a format sosul. Am potrivit gustul de sare si piper si gata mancarica. :)


Am mancat doar cu paine si... putin ardei iute, dar mancarea este absolut delicioasa si se poate acompania cu absolut orice.... piure, paste, mamaliga... orez....


  

 

   
  
 


Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 


Nota personala: 

- din cantitatile de mai sus au rezultat 3 portii generoase

4 comentarii:

  1. Ti-a reusit foarte bine, Leni! Si cred ca v-a si placut, eu de cand am descoperit-o o fac de cateva ori pe luna, pe timp de vara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna tareeee!!!! In plus, este o mancarica potrivita pentru cei care sunt la dieta :) Faptul ca este atat de gustoasa si rece - ma incanta cel mai tare! :)

      Ștergere
  2. Arata intr-un mare fel !
    Ceva atat de simplu dar tare aratos.
    O adevarata rapsodie a simturilor....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Sidonia! :) Da, este o mancare simpla, aratoasa si foarte gustoasa. Este grozava si calda si rece :)

      Ștergere