31 octombrie 2016

Varza calita cu mamaliga - de post


Am tot facut varza calita in diverse combinatii.... jambon, carnat... etc. De data aceasta am vrut sa pregatesc  varza calita de post si sa o intovarasesc cu o portie de mamaliga (pregatita dupa reteta de AICI ). 
Este absolut minunta in zilele de post dar si pentru ziua de carbohidrati in Dieta Rina :)

Am folosit: 

- 1 buc varza de marime potrivita
- 1/2 ardei rosu 
- 1/2 ardei verde
- 1 ceapa de marime potrivita
- 50 ml suc de rosii
- 2 sau 3 linguri de ulei
- foaie de dafin
- sare, piper
- marar verde

 Am avut o varza foarte coapta si frageda.
Am spalat si tocat varza. Am pus-o intr-o cratita incapatoare impreuna cu uleiul si putina sare.


Am adaugat ceapa tocata, ardeiul tocat, foaia de dafin si piperul proaspat rasnit.


Am pus cratita pe foc si am calit varza si legumele pana cand a scazut sucul lasat de acestea.


Am adaugat sucul de rosii si am mai lasat varza sa se caleasca aproximativ 5 minute. Am adaugat apoi mararul tocat, am pus capacul si am asteptat sa se intrepatrunda aromele.


Intre timp am pus sa fiarba apa pentru mamaliga.

A iesit o nebunie de mancare!!! :) 
Desigur, eu nu am putut sa ma abtin si am adaugat cateva felii de ardei iute ;)



Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.


Nota personala:

- cantitatea de ulei  este relativa. La fel si cea de suc de rosii :) 



4 comentarii: