14 martie 2017

Cotlet picant - la cuptor


Am folosit: 

- 1 kg cotlet de porc
- 1 lingurita ardei iute macinat
- 1/2 lingurita piper mozaic proaspat macinat
- 1 lingurita sare grunjoasa
- ulei de masline

- 4 cartofi mari
- 1 morcov
- sare, piper, boia dulce
- ulei 
- 200 ml apa

Am spalat bucata de carne si am taiat-o felii groase cam de un deget.


Intr-un bol am pus toate condimentele plus uleiul de masline. 
Cu acest amestec am uns fiecare bucata de cotlet.




Am transferat totul intr-o cutie cu capac, am pus cutia in frigider si am lasat la macerat pana a doua zi.


Am curatat cartofii si morcovul i-am taiat bucati mari, i-am presarat cu sare, putin piper si putina boia. Am adaugat 200 ml apa si putin ulei de masline.


Am pus cartofii si bucatile de morcov intr-un vas de yena care are capac, iar deasupra am aranjat bucatile de cotlet.



Am pus capacul si am bagat vasul la cuptor pentru aproximativ o ora. Am inlaturat capacul cu grija (aburii pot provoca arsuri) si am mai lasat friptura la cuptor aproximativ 20 de minute.



Intre timp am pregatit o salata grozava si am mancat cu mare, mare pofta  :) 





Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 






2 comentarii: