Am tot auzit de mancarica aceasta, dar niciodata nu am putut sa-mi inchipui ca ar fi atat de gustoasa.
Bine... in varianta in care am auzit eu de ea... era mamaliga trasa la tigaie cu ceapa verde prajita, dar eu am facut-o cu praz... fratele mai mare al cepei :)
Am avut nevoie de:
- mamaliga
- un fir mare de praz
- 2 linguri de ulei aromatizat cu peperoncino
- sare, piper
- cateva frunze de ceapa verde
- fulgi chilli (suplimentar - daca mai este cazul)
Am pregatit mamaliga ca aici. Am turnat-o uniform intr- tava de inox si am lasat-o sa se raceasca.
Intre timp am curatat, spalat si tocat bucati mai mari firul de praz
Am pus intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline aromatizat cu peperoncino si am tras putin bucatile de praz.
Ca sa fie mai moi, am adauta o cescuta de apa calda. Tot acum am adaugat sare si piper.
Cand a scazut apasi prazul a fost moale, l-am scos intr-un bol
In tigaie am pus bucatile de mamaliga (intre timp s-a racit si am taiat-o bucati)
Cand mamaliga a inceput sa prinda crusta am adaugat-o peste prazul din bol. Am amestecat usor si am presarat frunze de capa verde si suplimentar fulgi chilli.
Mai buna decat s-ar putea crede!!! :)
Eu sunt fan mancaruri picante, dar nu este obligatoriu ca uleiul sa fie aromatizat cu peperoncino si nici suplimentul de fulgi chilli :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu