Anul trecut nu am facut spuma de capsuni... Desi este abia inceputul sezonului, anul acesta m-am mobilizat si am trecut la treaba.
Ce poate fi mai simplu de atat?
Ce poate fi mai simplu de atat?
Am folosit:
- 2 albusuri
- 100 g zahar
- 30 ml apa
- 300 g capsuni
- 1 plic zahar vanilinat
Am curatat si spalat capsunele, iar apoi le-am zdrobit cu furculita.
Si pentru ca nu am dorit o spuma in care albusul sa fie crud, am facut un sirop din zahar si apa. Am fiert siropul pana cand acesta s-a legat. Intre timp am mixat albusurile spuma tare. Cand siropul a fost gata l-am turnat fierbinte, in fir subtire peste spuma - mixind continuu pana cand spuma a devenit densa si lucioasa. La fel procedez uneori si la checuri.
Am adaugat capsunele zdrobite si am mai mixat cateva secunde.
Spuma mea a iesit putin mai moale pentru ca am folosit multe capsuni.
Dupa ce a stat 2 ore la frigider - am mancat cu pofta MAXIMA!!!! :)
Am pus o frunzulita de busuioc dar numai pentru a-i simti mirosul in timp ce savurez spuma delicioasa. Combinatia miresmelor este perfecta! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu