Pagini

19 martie 2016

Crema ganache din ciocolata cu lapte


Din punctul meu de vedere, crema ganache este foarte practica si gustoasa.
Reusita este sigura daca se respecta cativa pasi simpli. 
Eu o folosesc mereu la prajituri, torturi, rulade, dar si la ornat.

Atunci cand folosesc ciocolata cu lapte, folosesc cantitate egala de smantana pentru frisca.

De data aceasta am folosit: 

- 150 ciocolata cu lapte
- 150 ml smantana pentru frisca

Am pus intr-o craticioara ciocolata rupta bucatele si smantna pentru frisca.


Am pus craticioara pe ochiul mic al aragazului si am amestecat continuu pana cand ciocolata s-a topit complet. Nu trebuie sa fiarba!

Am pus cratita la rece si apoi la frigider pana cand s-a intarit compozitia. De obicei, cateva ore sunt suficiente, dar este foarte bine sa se faca aceasta operatie seara si abia a doua zi sa se continuie pregatirea cremei. Crema nu trebuie mixata pana cand nu este intarita pentru ca exista riscul sa se taie.

A doua zi am scos cratita din frigider si am mixat compozitia pana cand aceasta "s-a albit" si a devenit cremoasa si pufoasa :) 


Din momentul acesta se poate folosi cu succes in diferite preparate.
 De data aceasta eu am umplut o foaie de rulada si a fost suuuper. 


Nota personala: 

- crema se poate aromatiza cu esenta de rom
- se pot adauga fructe confiate 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu