Este canicula si nu prea avem chef sa pornim aragazul. Dar o ciorba ca aceasta se face foarte simplu si repede. Sigur, ea se poate face oricand in timpul anului, dar parca niciodata nu este atat de gustoasa ca si vara - cand toate legumele sunt proaspete.
Am folosit:
- 500 g rosii foarte coapte
- 1 morcov mare (aprox 150 g.)
- 1 ceapa de marime medie
- 1 radacina patrunjel (aprox 50 g.)
- 1 ardei gras
- rondele de ardei iute dupa gust (optional)
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 sau 60 g taitei cu oua de prepelita
- sare
- ulei de masline
Am curatat, spalat si tocat legumele in fel si chip 😉
Intr-o oala am pus la fiert aproximativ 2.5 litri apa si o lingurita de sare grunjoasa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat legumele (mai putin rosiile)
Le-am lasat sa fiarba pana cand au fost aproape fierte.
Intre timp am decojit rosiile si le-am dat pe razatoare.
Le-am adaugat apoi in oala si am mai fiert totul aproximativ 5 minute
Am pregatit o mana buna (50 - 60 g) din taitei cu oua de prepelita...
...i-am adaugat si pe acestia in oala si am fiert totul inca 3 sau 4 minute. Apoi am oprit focul si am adaugat patrunjel verde tocat.
Pentru ca eu mananc destul de picant, am mai adaugat in farfurie cateva rondele de ardei iute 😉
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Nota personala:
- leusteanu poate inlocui cu foarte mult succes patrunjelul
- tateii cu oua de prepelita sunt absolut deliciosi. Au ramas fermi in ciorba.
- a rezultat o ciorba densa, dar foarte gustasa atat calda cat si rece.- cu un aport nutritiv de inalta calitate
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu