Ne plac foarte mult mancarurile picante si nu prea ratez vreo ocazie sa le pregatesc 💓
Pentru aceasta tigaie picanta am folosit:
- 600 g piept de pui
- 200 g ciuperci champignon
- 1 ardei rosu
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 cepe mari
- 100 g rosii taiate cuburi
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 4 sau 5 linguri de ulei de masline
- sare, piper
- 1 ardei iute crud sau fulgi (dupa gust)
- 1 plic condimente pentru carne de pui
Am taiat felii subtiri pieptul de pui. Am pus carnea intr-un bol si am adaugat peste ea uleiul de masline si condimentele pentru pui. Am acoperit bolul cu folie alimentara si am lasat totul la marinat aproximativ o ora.
Intre timp am curatat, spalat si taiat ceapa, ardeiul si ciupercile.
Am incins putin cratita mea preferata, cea de la Sonette, am pus in ea carnea marinata si am rumenit-o la foc rapid. Am adaugat apoi usturoiul tocat foarte fin si ardeiul iute.
Am continuat gatirea inca un minut si apoi am adaugat ciupercile, ceapa si ardeiul.
Am amestecat si am continuat sa le gatesc, la foc mare pana cand legumele s-au inmuiat.
Apoi am adaugat rosiile taiate cuburi si am mai gatit mancarea tot la foc mare inca 5 - 7 minute, pana cand s-a format sosul
Am oprit focul, am adaugat patrunjelul tocat, am amestecat si am pus capacul pentru aproximativ 5 minute.
Nu pot descrie in cuvinte ce arome au dat buzna in bucatarie atunci cand am ridicat capaul.
Yamiii!!! 😍😍😍
De data aceasta am mancat doar cu o salata de rosii bine coapte, dar se poate acompania de minune cu mamaliga sau orez.
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Nota personala:
- din punctul meu de vedere, secretul acestui preparat consta in gatirea lui la foc mare, in toate etapele
- se poate pregati si cu alt tip de carne, iar proportia legumelor poate fi diferita - in functie de gustul fiecaruia
- condimentele pentru pui, daca nu va sunt pe plac - pot fi inlocuite cu ce va place sau pur si simplu doar cu sare si piper.
- rosiile se pot pasa sau se poate folosi un suc de rosii putin mai gros.
- sursa aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu