20 ianuarie 2015

Paine simpla


Pentru aceata paine am folosit:

- 900 g faina
- 500 ml apa calduta
- 50 ml ulei
25 g drojdie proaspata
- 1 lingurita si jumatate de sare
- 1 lingurita zahar

Am pus totul in cuva masinii de paine in ordinea bine stiuta... prima data lichidele plus sarea si zaharul, iar apoi faina si drojdia. Am folosit programul de framantare si crestere - asadar pana aici totul a fost foarte simplu :)  Cand aluatul a inceput sa creasca l-am scos pe masa de lucru.... 


.... i-am dat forma si l-am asezat intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. L-am crestat la suprafata in forma de cruce si l-am lasat sa creasca in continuare. 


Am copt painea aproximativ 40 de minute la foc potrivit.


Am scos-o din tava pe un gratar ca sa se raceasca, dar cat a fost inca fierbinte - am stropit-o cu putina apa rece. Astfel coaja va fi moale si paine va putea fi taiata felii frumoase :) 


Am invelit-o apoi intr-un prosop curat si am asteptat cu nerabdare sa se raceasca putin. Aveam o pofta nebuna de paine cu ulei de sare :) 


Painea ne place atat de mult, incat.... am facut-o mereu in ultima vreme dovada fiind urmatoarele painici :)  care par a fi surori gemene cu prima.


La aceasta am marit cantitatile si mi-a iesit o paine de 1.700 kg 




Again! :) 






Recidiva.... :) 


Si iar... si iar...














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu