26 mai 2015

Spuma de capsuni


Anul trecut nu am facut spuma de capsuni...  Desi este abia inceputul sezonului, anul acesta m-am mobilizat si am trecut la treaba.

Ce poate fi mai simplu de atat?

Am folosit: 

- 2 albusuri 
- 100 g zahar
- 30 ml apa
- 300 g capsuni
- 1 plic zahar vanilinat

Am curatat si spalat capsunele, iar apoi le-am zdrobit cu furculita.


Si pentru ca nu am dorit o spuma in care albusul sa fie crud, am facut un sirop din zahar si apa. Am fiert siropul pana cand acesta s-a legat. Intre timp am mixat albusurile spuma tare. Cand siropul a fost gata l-am turnat fierbinte, in fir subtire peste spuma - mixind continuu pana cand spuma a devenit densa si lucioasa. La fel procedez uneori si la checuri.


Am adaugat capsunele zdrobite si am mai mixat cateva secunde.



Spuma mea a iesit putin mai moale pentru ca am folosit multe capsuni.

Dupa ce a stat 2 ore la frigider - am mancat cu pofta MAXIMA!!!! :) 

Am pus o frunzulita de busuioc dar numai pentru a-i simti mirosul in timp ce savurez spuma delicioasa. Combinatia miresmelor este perfecta! :) 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu