5 octombrie 2016

Carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez


In luna octombrie, Cristina Iuliana Pana este gazda provocarii "Weekend" cu spor".
Cristin ne-a invitat sa rasfoim urmatoarele sectiuni: supe-ciorbe, fel principal si prajituri.
Wau! Repede m-am hotarat la acest fel de mancare - "Bucatele de carne de porc cu sos de mustar si taitei de orez". Mi s-a parut foarte interesanta combinatia.
Mancarea este extrem de gustoasa si ma bucur mult ca am facut-o. 

Am folosit: 

- 700 g pulpa de porc
- 150 g ceapa (1 ceapa mare)
- 100 g ardei (1 gogosar mare)
- 50 g mustar dulce
- 50 g mustar iute
- 500 ml bere CU alcool
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- sare, piper
- boia dulce, cimbru
- marar, patrunjel
- 1 ceasca apa

- 200 g taitei (Glass Noodles) de orez

Am curatat, spalat si tocat ceapa si ardeiul. Am pus legumele la calit in cele 4 linguri de ulei, o ceasca de apa, sare si piper...


Intre timp am spalat bucata de carne, am tamponat-o cu servetel si apoi am taiat-o bucatele.


Am adaugat bucatile de carne peste legume, am pus capacul si am lasat sa se gateasca impreuna 10 minute.


Am pregatit mustarul....


La expirarea celor 10 minute am adaugat mustarul si berea peste carne si legume....



Cand "s-a potolit" spuma de la bere am adaugat 2 crengute de cimbru uscat si o lingurita de boia dulce.


Am amestecat, am pus capacul si din momentul acesta am lasat sa fiarba fix o ora.


Am pregatit patrunjelul si mararul


Aici... am avut un moment de cumpana.... :))))) Nu am stiut daca sa pun taiteii de orez direct in cratita sau sa-i pregatesc/hidratez separat. Am luat urmatoarea hotarare: pun un pachet in sos si un pachet il pregatesc separat si apoi ii adaug la sos... :)))) Zis si facut! :) 



Dupa ce am adaugat si taiteii pregatiti separat, am adaugat verdeata tocata. Am lasat totul acoperit inca vreo 5 minute si apoi am mancat cu mare, mare pofta. 


In farfurie am mai rasnit niste piper.... 


Este o mancare deosebit de gustoasa. Fix pe gustul nostru! 

Cristina, multumesc pentru reteta!





Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.



Nota personala:

- sunt sigura ca in lipsa taiteilor de orez se pot folosi cu succes spaghetele













2 comentarii:

  1. Heiiii, super. Multumesc. Data viitoare, fara frica pune taiteii direct in mancare si opreste focul ;) Sa va fie de bine! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere!! :)
      Da, cu siguranta asa voi face :)
      Dar tare buna este mancarica aceasta.... Yamiii

      Ștergere