4 decembrie 2013

Chec cu pere



Prima daca am vazut acest chec pe forumul culinar "In bucatarie" si nu am rezistat mai mult de doua zile pana cand l-am facut. 

Indicatiile Iolandei - careia ii multumesc :) au fost pretioase si checul a iesit foarte bine. 
Nu m-as fi gandit niciodata ca para se combina atat de bine cu cacao si rom :)

Am avut nevoie de:

- 5 oua
- 12 linguri de zahar
- 9 linguri de faina
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 7 linguri lapte
- 7 linguri ulei
- 3 linguri cu varf cacao
1/2 sticluta esenta de rom
3 sau 4 pere

Acestea au fost perele :) 


Le/am asezat frumos in  tava tapetata cu hartie de copt


Am pregatit compozitia de chec.
Am mixat foarte bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat. 
Am adaugat apoi galbenusurile, uleiul, laptele si esenta de rom mixand continuu cu viteza mica.
Am adaugat faina cernuta cu praful de copt si cacao.
Am turnat compozitia obtinuta in tava cu pere cu mare atentie, astfel incat perele sa ramana "in picioare" :) 


Am copt aproximativ 45 de minute. 


Delicios!







Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu. 




Sanda  a facut acest chec si i-a iesit absolut minunat.  Drept dovada stau pozele de mai jos :) 
Ii multumesc pentru ca are incredere in retetele mele!!!








2 comentarii:

  1. Acuma ma apuc de EL.Pupici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Sanda, am vazut ca ti-a iesit un chec absolut minunat. Cu permisiunea ta, voi pune foto in continuarea retetei mele. Te pup!

      Ștergere