Am preluat aceasta reteta de la cumnata mea. Am gustat la ea si mi s-a parut senzational. Desigur. nu am plecat de acolo fara reteta :)
Am folosit:
- 1 kg ceapa curatata si taiata solzisori
- 200 ml ulei
- 3 kg de rosii
- 8 mere mari
- sare, piper
- cimbru
- boia iute (facultativ)
Am calit ceapa in 200 ml de ulei. Am adaufat sare si piper.
Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat merele taiate felii si rosiile curatate de cotor
Am adaugat cimbru si boia
Am fiert amestecul pana cand acesta a scazut aproape la jumatate. In timpul fierberii "am cules" cojile merelor si rosiilor. Nu era absolut necesar, dar eu nu am avut ce face in timp ce amestecam in oala :)
Cand a fost scazut cam la jumatate arata asa:
L-am lasat sa se raceasca. Am bagat blenderul vertical si am transformat amestecul intr-o pasta fina. Nu stiu care este secretul, dar blenderul nu a schimbat doar textura - ci si gustul (in bine, desigur)
L-am adus din nou la punctul de fierbere si apoi l-am pus fierbinte in borcane mici. L-am rasturnat pe capac pentru aproximativ 30 de minute.
Apoi... direct in camara.
Este absolut delicos!!!!!!
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Nota personala:
- am folosit rosii mici, cu multa pulpa si putine seminte
- rosiile se pot inlocui cu suc din 3 kg de rosii
- se poate adauga zahar
- pentru ketchup picant se adauga boia din ardei iute sau un ardei iute rosu, in tipul fierberii
Hello.Acuma e pe soba. Nu se fierbe deloc in dunst, nu se acopera cu o paturica, nimic? Eu o sa fac. Multumesc de reteta. Faina tare si gustoasa rau. Te pupacesc.
RăspundețiȘtergereBuna! Imi pare rau ca abia acum iti raspund. Am facut fix asa cum am scris :) Am pus borcanele pe capac... nu le-am dustuit :) O zi minunata iti doresc.
Ștergere