Am folosit:
- 1 kg cotlet de porc
- 1 lingurita ardei iute macinat
- 1/2 lingurita piper mozaic proaspat macinat
- 1 lingurita sare grunjoasa
- ulei de masline
- 4 cartofi mari
- 1 morcov
- sare, piper, boia dulce
- ulei
- 200 ml apa
Am spalat bucata de carne si am taiat-o felii groase cam de un deget.
Intr-un bol am pus toate condimentele plus uleiul de masline.
Cu acest amestec am uns fiecare bucata de cotlet.
Am transferat totul intr-o cutie cu capac, am pus cutia in frigider si am lasat la macerat pana a doua zi.
Am curatat cartofii si morcovul i-am taiat bucati mari, i-am presarat cu sare, putin piper si putina boia. Am adaugat 200 ml apa si putin ulei de masline.
Am pus cartofii si bucatile de morcov intr-un vas de yena care are capac, iar deasupra am aranjat bucatile de cotlet.
Am pus capacul si am bagat vasul la cuptor pentru aproximativ o ora. Am inlaturat capacul cu grija (aburii pot provoca arsuri) si am mai lasat friptura la cuptor aproximativ 20 de minute.
Intre timp am pregatit o salata grozava si am mancat cu mare, mare pofta :)
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Felicitari multumim!
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru aprecieri si pentru vizita! Va mai astept! :)
Ștergere