Dupa ce am vazut editia trecuta a emisiunii Master Chef -
unde tanti Aglaia si-a revendicat reteta de piersici - m-am ambitionat sa le
fac si eu, doar ca nu-mi revendic reteta.
:lol:
Sursa este "torturilelissei.blogspot.com
Pentru "coji" am avut nevoie de
- 3 oua intregi
- 150 g zahar
- 200 ml ulei
- 1 praf de copt
- coaja si sucul de la o lamaie
- 500 g faina
Pentru crema
- 200 g unt
- 8 linguri de zahar pudra
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
Am amestecat bine cu mizerul ouale cu zaharul
Am adaugat apoi uleiul, putin cate putin amestecand
continuu, apoi lamaia, vanilia si praful de copt
Am adaugat jumatate din cantitatea de faina si am amestecat
cu lingura
Dupa aceea am adaugat si cealalata jumatate
Daca este nevoie, la sfarsit se amesteca cu mana (asa scria
sursa).
Am format in palma
bine de marimea unei nuci si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt
Le-am lasat la copt aprox 15 - 17 minute (dupa cuptorul meu)
Vand au fost reci le-am scobit cu mare atentie cu ajutorul
unui cutit cu varful ascutit
Pentru crema - am
frecat bine untul cu zaharul
... am adaugat cacao si esenta de rom
Am umplut jumatatile de piersica cu aceasta crema si apoi
le/am lipit cate doua.
Pe unele le/am dat prin colorant alimentar si apoi prin
zahar tos
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu