Pentru aceasta reteta ii multumesc Iolandei Koch. Tare ii buna prajitura asta. Se face repede si este foarte spornica :)
Pentru blat am avut nevoie de:
- 4 oua
- 300g zahar
- 200 g faina
- 12 linguri Coca-cola
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
Pentru crema:
- 2 plicuri de budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 200 g zahar
- aprox 200 g margarina Rama (sau unt)
Pentru glazura:
- 4 linguri zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 3 sau 4 linguri apa clocotita
- 2 linguri ulei
Am mixat foarte bine galbenusurile cu 100 g zahar. Am adaugat coca cola, praful de copt si cacao.
Am batut albusurile spuma cu 200 g zahar, le-am amestecat cu cealalata compozitie si apoi am adaugat faina. Am folosit telul pentru aceasta operatie ;)
Am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am copt blatul aprox 25 de minute.
Pentru crema am amestecat cele doua plicuri de budinca cu zahar si apoi cu laptele. Am fiert budinca si dupa ce am luat-o de pe foc, am acoperit-o cu folie alimentara (direct pe budinca) ca sa nu faca crusta. Cand am fost rece am adaugat untul (margarina) si gata crema :)
Am taiat blatul racit in doua si am pus crema. Am pus cel de al doilea blat si am pregatit glazura.
Glazura se face foarte simplu si repede. Pur si simplu se amesteca rapid toate ingredientele si se toarna peste prajitura.
La aceasta prajitura aceasta glazura este sarea si piperul :) O ciocolata topita si turnata peste prajitura, i-ar scade din "valoare"
Este moale, pufoasa si foarte gustoasa :)
Cu placere!
RăspundețiȘtergereDar sa stii ca n-am inventat-o eu, o am de pe vremea strabunicii, cand aparuse Coca-Cola in farmacii si strabunica a vrut sa testeze licoarea.
Noroc ca mi-a lasat mostenire caietul cu retete!
:D
UIte ce norocoasa esti!!
Ștergere