Am gasit aceasta prajitura pe blogul Laurei Sava. Exact asa cum spune si ea - se face extrem de usor si este foarte buna.
Am avut nevoie de:
– 1 pahar de ulei (200 ml)
– 1 pahar de zahar
– 1 pachet foi de placinta (400 grame)
– 1 pahar de iaurt (200 ml)
– 1 pahar de zahar
– 1 pachet foi de placinta (400 grame)
– 1 pahar de iaurt (200 ml)
– 4 oua
– 1 plic zahar vanilat
– 1 plic praf de copt
– 1 lamaie
– 1 fiola esenta de rom
– sirop de zahar ars din 6 sau 7 linguri zahar si 3 cani de apa
– 1 plic praf de copt
– 1 lamaie
– 1 fiola esenta de rom
– sirop de zahar ars din 6 sau 7 linguri zahar si 3 cani de apa
Am dezghetat foile de placinta si apoi le-am rupt bucati.
Am mixat ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, iaurtul, zaharul vanilinat, praful de copt, zeama de lamaie si esenta de rom. Am turnat apoi compozitia de oua peste foile de placinta.
Am amestecat bine, am pus compozitia in tava neunsa si am dat la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Cand se rumeneste pe deasupra este gata.
Pana s-a copt prajitura - am facut siropul de zahar ars.
Am turnat siropul peste prajitura, cat timp aceasta este calda. Desi pare mult sirop, il va absorbi pe tot.
Se taie perfect cand este rece!
Atat de usor de facut!
Hello. Si siropul e cald, sau numai praji ?? Cred ca da, daca nu zici si e facut atunci. Dar eu trebuie sa intreb. Hahah.
RăspundețiȘtergereDaaa, Sanda! Siropul este cald. Nu clocotit cum il iei de pe foc, dar cald.
ȘtergereTe pup!