30 ianuarie 2015

Spaghete picante cu dovlecel


Spaghetele acestea fac parte din capitolul "pe repede inainte" :) 

Am folosit: 

- 150 g spaghete integrale combinate cu spaghete din grau dur
- un dovlecel taiat cuburi
- 1 ceapa potrivita
- 2 catei de usturoi
- 1 pasta de ardei
- 1/2 lingurita pasta de ardei iute
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper, patrunjel

Am pus la "calit" in ulei cu apa dovlecelul si ceapa. Am completat cu cate 2 linguri de apa pana cand ceapa s-a facut moale.


Am adaugat pasta de ardei si pasta de ardei iute


Am completat iar cu apa si am mai lasat sa se imprieteneasca gusturile :) 

Am zdrobit si tocat 2 catei de usturoi


I-am adaugat peste dovlecel si ceapa impreuna cu patrunjelul tocat. 




Am potrivit gustul de sare si piper si sosul a fost gata.

Intre timp am pus la fiert spaghetele in apa cu sare si putin ulei. Le-am fier conform instructiunilor de pe pachet - minus un minut :) Le-am scurs si fierbinti le-am turnat peste sos impreuna cu cateva linguri de apa in care au fiert.








150 g de spaghete sunt o portie cam mare pentru o singura persoana, dar papilele mele gustative au fost in extaz :) 













2 comentarii:

  1. Doamne ce bunatate.Am facut cu paste colorate(tagliateli),facute de mine ca mi-e frica sa nu se strice, ca-s cam demult. Nu le-am cantarit, am pus asa la ochi. Puteam sa le mananc pe toate. Sosul de dovlecei..NEMAIPOMENIT. Nu am avut pasta de ardei dulce, numai iute si ma ard si acuma buzele, dar eu mananc pisca. Hahaha. Multumesc Lenus pentru reteta. Voi posta poza daca pot. Te pup.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sanda, ma bucur foarte mult ca a fost pe placul tau. Daaaaaa, sunt de parere ca este o mancare "anormal" de gustoasa dupa cat este de simpla si rapida. Multumesc,Sanda! Te pup!

      Ștergere