Mancarea aceasta face parte tot din capitolul "Doar mie imi place"
Am folosit:
- 2 bucati limba de
porc
- 2 cepe medii
- 1 gogosar
- 2 rosii
- sare, piper,
foaie de dafin
- 1 lingurita faina
- 1 lingurita rasa
vegeta
- 2 catei de
usturoi (facultativ)
Am inceput cu limba. Dupa ce
am spalat-o bine, am oparit-o si am cutatat-o de pielita aceea alba… Apoi am
pus-o la fiert in apa cu sare, cateva boabe de piper si o foaie de dafin. Cand
a fost foarta, am lasat-o sa se raceasca si am taiat-o felii.
Intr-o cratita am calit 2
cepe medii. Am adaugat vegeta, piper si o foaie de dafin. Am adaugat jumatate
de ceasca de apa si am lasat sa fiarba pana a scazut.
Am adaugat apoi felii de de gogosari si rosii curatate de coaja,
taiate cubulete. Am lasat sa fiarba pana cand a scazut zeama lasata de rosii.
Am adaugat si bucatile de
limba si putin din apa in care a fiert.
La sfarsit am “dizolvat” o
lingurita de faina intr-o ceasca de apa calduta si am turnat peste.
Am potrivit
gustul de sare si gata.
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu