Hai-hui prin bloguri, un pic de aici - un pic de acolo si "m-am pricopsit" cu aceasta reteta.
Pentru blat am avut nevoie de:
- 6 galbenusuri,
- 200 g unt,
- 250 g
faina,
- 200 g
zahar,
- 1/2 lamaie
(si coaja si zeama),
- 1 pliculet
zahar vanilat,
- 1 pliculet
praf de copt
Pentru glazura:
- 6 albusuri
- 200 g
zahar
- 1 pahar
nuci macinate
- 2 linguri
cacao
- 4 linguri gem
de caise (piersici)
Am frecat/mixat zaharul cu untul foarte bine, iar apoi am
adaugat galbenusurile unul cate unul
Am adaugat coaja si zeama de lamaie, praful de copt si la sfarsit faina.
Cu mixerul am amestecat totul foarte bine si apoi am pus
blatul in tava tapetata cu hartie de copt
Am nivelat totul cat de bine am putut si am bagat tava la
cuptor pentru aprox 15 minute.
Intre timp m-am ocupat de glazura.
Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul treptat, am
adaugat nucile si cacao.
Dupa aprox 15 minute blatul arata asa
L-am uns cu gem de caise si peste el am pus spuma de ou (asa
zisa glazura) cu nuca. Am mai lasat la cuptor aprox 20 de minute...
La sfarsit arata asa :)
Aici ii deja rece.
A fost delicioasa si s/a pretat foarte bine la transport (Transalpina)
:)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu