Nu fac foarte des aceasta prajitura si nu stiu de ce... are mare trecere de fiecare data si imi iese foarte bine
Reteta este inspirata de aici
Am avut nevoie de:
- o cutie conserva ananas rondele
- 3 ouă
- 200 g unt (tăiat cubuleţe, la temperatura camerei)
- 200 g făină
- 180 g zahăr, plus 4 linguri
- 1 plic praf de copt (10 grame)
- 1 plic de zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- 1 vârf de cuţit de sare
- 2 linguri gem de caise (eu nu am mai uns-o cu gem)
Am pregatit tava cu hartie de copt, iar peste ea am turnat 4 linguri de zahar
Peste zahar am aranjat frumos rondelele de ananas.
Am mixat untul cu cele 180 grame de zahăr şi zaharul vanilinat pana cand untul s-a transformat in spuma, iar apoi am incorporat treptat ouale.
Apoi, cu telul am incorporat faina, praful de copt si coaja de lamaie
"Aluatul" trebuie sa arate cam asa :)
L-am turnat peste "aranjamentul" din ananas.
Am nivelat cat de bine m-am priceput
Am bagat totul la cuptor pentru aprox 25 - 30 de minute la cuptorul meu
Dupa ce s-a copt, si s-a racit putin... am intepat blatul in mai multe locuri cu o scobitoare si am turnat siropul de la compot.... nu chiar tot....
Am lasat prajitura sa se insiropeze putin apoi am scos inelul tavii si am rasturnat-o pe un platou
La prima strigare a disparut o bucata destul de generoasa... :)
Apoi feliile au tot disparut.... iar cand am strans masa... ne-am tot mirat cine a putut manca atat de mult :-D
Dar am putut face si o mica sedinta foto....
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu