Reteta este la fel ca cea de la "Prajitura turnata cu branza si stafide" si este cel putin la fel de gustoasa
Am avut nevoie de:
- 2 oua intregi
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 9 linguri zahar
- 12 linguri faina
- praf de copt
Crema:
- mere curatate de coaja, rase si fripte
- zahar dupa gust
- scortisoara
- 2 sau 3 linguri de gris
Am mixat ouale cu zaharul, apoi am adaugat uleiul si am
continuat mixarea pana cand acesta s-a incorporat complet.
Am amestecat praful de copt cu faina si am adaugat faina in
compozitia initiala alternand cu laptele. A rezultat un "aluat" care
curge, un pic mai gros ca cel de clatite
In tava tapetata cu hartie de copt am pus aproximativ
jumatate din compozitie si am pus-o la copt pentru aprox 10 minute. Am scos
tava din cuptor si am adaugat merele peste "foaia" semicoapta, iar
deasupra am turnat cealalata compozitie de "aluat"
Prima data ma ocup de mere :)
Apoi "aluatul" ... jumatate copt + mere...
Am mai tinut prajitura in cuptor aprox 20 de minute
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu