Reteta este... din eter ... putin inspirata de pe cutia de cannelloni de la Monte Banato, putin... din ce am mai citit de-a lungul timpului....
Am avut nevoie de:
- cannelloni
- 600 g carne tocata de porc
- 1 ceapa medie
- 1 ardei (eu am avut congelat)
- 80 - 100 g cascaval
- 3 linguri ulei
- 2 lunguri unt solid
- sare, piper
- 2 catei de usturoi
Pentru sosul bechamel am folosit:
- 700 ml lapte
- 4 linguri de faina
- aprox 60 g unt
- sare, piper, nucsoara
Acestia sunt cannelloni pe care i-am cumparat azi
Dar am mai avut cateva bucati si din acestia.
Prima data am calit putin ceapa cu ardeiul. Apoi am adaugat carnea tocata.
Am lasat sa se imprieteneasca putin si am dat cratita la o parte. Am adaugat usturoiul tocat foarte fin si am lasat-o sa se raceasca.
Am adaugat apoi cascavalul ras si untul
Am potrivit gustul de sare si piper, iar apoi a urmat munca de sclav negru: umplutul tuburilor de cannelloni..., dar pana la urma am reusit.
Am facut sosul bechamel: am pus untul la topit, iar apoi toata faina in el. Am luat cratita de pe foc si am amestecat energic adaugand laptele cate putin pana cand l-am incorporat pe tot. Am revenit cu cratita pe foc, am lasat sa fiarba pana cand s-a ingrosat, am potrivit gustul de sare piper si nucsoara, iar apoi aproximativ o treime am turnat in tava.
Peste el am asezat cannelloni si apoi tot sosul ramas
Peste sosul bechamel am turnat suc de rosii si am bagat tava la cuptor
Inainte cu aprox 5 - 7 minute de a scoate definitiv tava din cuptor, am presarat cascaval - se putea si mai mult
Asa arata dupa aprox 35 de minute la cuptor
Aici o portie generoasa. Scuzata sa-mi fie frunza de patrunjel, dar busuiocul abia azi l-am semanat... :)
Portia lui Vasi
Au avut mare succes!!!
Apetisant :)
RăspundețiȘtergereMultumesc! :)
RăspundețiȘtergere