Au fost ani in care nu am gustat mustul pentru ca nu am avut
de unde. Anul acesta, per total, cred ca am avut vreo 10 litri de must. Enorm
de mult pentru familionul meu care abia daca-l gusta, iar eu beau cu placere un
pahar sau doua, iar apoi... nu prea mai vreau sa-l vad...
Deci... ce fac cu el???
Culoarea ma indemna spre ceva jeleu si atunci in urma
sugestiilor primite de la o doamna priceputa, am improvizat ce urmeaza :)
Am avut:
- aprox 2 litri de must.
- mere (mai exact coji de mere)
- 100 sau150 g zahar (aproximativ)
Ideea era ca trebuie sa
adaug pectina si ca trebuie sa pun doua sau trei mere. Dar cum eu facusem prajitura
cu mere.... ca omul zgarcit, am pus cojile si doar cateva feliute de mar :)
Imi pare rau daca aceasta postare ii mai mult o poveste
decat o reteta.
Va voi contrazice spunand ca este o improvizatie :-P
Am fiert pana cand cojile de mar s-au facut moi, am luat
vasul de pe foc, l-am lasat sa se raceasca putin si am "blenduit"
fiertura :)
... si apoi am pus jeleul in borcane :)
A doua zi arata asa
Nu are chiar culoarea pe care o asteptam eu, dar este gustos si la "investitia" pe care am
facut-o este foarte OK
:-D
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu