In urma cu ceva timp am primit de la Gina Bradea faina de castane. Wau! Faina de castane!
Am studiat cate ceva pe internet si tot ce am gasit.... parea destul de simplu... Nu mai stiu exact prin ce impresjurari am scapat din vedere punga cu faina. De curand am revenit asupra ei si am hotarat sa nu o mai pun "bine"
Pentru aceasta prajitura care seamana foarte bine cu un chec, am folosit:
- 250 g faina de castane
- 2 oua
- 200 g iaurt
- 4 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 50 g fulgi migdale
- cateva picaturi de extract de vanilie
- 100 g stafide
-1 praf de copt
Aceasta este faina de castane
Am inceput prin a pune stafidele la hidratat in apa calduta - in care am pus cateva picaturi de extract de vanilie. Intre timp m-am ocupat de migdale si prajitura propriu zisa.
Am prajit putin fulgii de migdale
Apoi am mixat timp de 15 minute ouale intregi cu cele 4 linguri de zahar.
Am adaugat uleiul si iaurtul. Cand aceastea au fost incorporate am inceput sa adaug faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
Am scurs stafidele, le-am tamponat cu servetel absorbant si le-am presarat cu putina faina.
Am adaugat stafidele, fulgii de migdale si picaturile de extract de vanilie in compozitia de blat.
Am amestecat totul usor, cu o spatula si am turnat compozitia in tava cu pereti detasabili cu diametrul de 22 cm.
Am copt aproximativ 40 de minute la foc potrivit - atat cat se poate de potrivit la cuptorul meu. Proba cu scobitoarea ii cea mai sigura.
Dupa ce s-a racit am pudrat prajitura cu zahar si am mancat cu pofta.
Foarte interesant! N-am stiut ca exista asa ceva.
RăspundețiȘtergereSi eu am aflat de putin timp. Are un gust interesant. :)
Ștergere