Fara doar si poate, acest dulce este in topul preferintelor in casa - indiferent de anotimp. Vara profitam din plin de fructele proaspete, dar si de faptul ca nu trebuie sa pornim cuptorul :)
Pentru blatul de biscuiti am folosit:
- 200 g biscuiti petit beure (fara cacao)
- 100 g unt
- 70 g zahar pudra
Pentru crema am folosit:
- 200 g capsuni
- 250 g mascarpone
- 300 ml smantana pentru frisca
- 150 g smantana
- 170 g zahar pudra
- 2 pliculete zahar vanilinat
- plic gelatina
Pentru ornat am folosit:
- 1 plic gelatina transparenta
- 3 linguri zahar
- capsuni
Cu ajutorul mixerului "am facut praf" biscuitii. :) I-am amestecat cu untul la temperatura camerei si zaharul pudra. Am omogenizat bine totul si apoi am pus compozitia pe fundul tavii cu diametru 28 cm. Am presat formand astfel blatul
- plic gelatina
Pentru ornat am folosit:
- 1 plic gelatina transparenta
- 3 linguri zahar
- capsuni
Cu ajutorul mixerului "am facut praf" biscuitii. :) I-am amestecat cu untul la temperatura camerei si zaharul pudra. Am omogenizat bine totul si apoi am pus compozitia pe fundul tavii cu diametru 28 cm. Am presat formand astfel blatul
Am pus tava la frigider si m-am ocupat de crema.
Am curatat, spalat si scurs capsunile. Cu blenderul vertical le-am zdrobit.
Am pus la hidratat gelatina in 50 ml apa.
Am mixat smanatana cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si mascarpone.
Separat am mixat smantana pentru frisca.
Am impreunat cele doua compozitii, am mixat pana cand a devenit o compozitie consistenta.
Pe baie de abur am topit gelatina si am adaugat-o in crema (mai putin o lingura).
Am impartit crema in doua (aproximativ egal) si in jumatate am adaugat capsunile zdrobite si gelatina ramasa.
Am omogenizat si am turnat crema rezultata peste blatul de biscuiti
Am nivelat si am turnat cea de-a doua crema - crema alba.
Am pus prajitura la frigider pana cand am curatat, spalat si feliat cateva capsuni pentru decor.
Nu am fost foarte inspirata, asa ca am infipt cateva felii de capsuni in crema... mai mult la nimereala :)
Am pregatit gelatina transparenta conform instructiunilor de pe pachet si am turnat-o peste prajitura avand grija sa acopar toate fructele.
Am pus iar prajitura la frigider si peste 2 ore am scos inelul tavii. Arata asa :)
Crema este pufoasa, racoritoare si aromata. Mmmmm!!!!
super bun!
RăspundețiȘtergereDaaaa, este grozav! :)
Ștergere