Anul acesta nu am mai ratat fructele de soc.
Am cules cu mare drag si spor. Mai greu a fost sa luam bobitele de pe "ciorchine", dar am facut asta la fata locului si totul ni s-a parut mai simplu, timpul a trecut mai usor :)
Am hotarat sa fac dulceata si sirop
Am folosit:
- 2 kg fructe de soc
- 1,400 kg zahar
- 6 linguri zeama de lamaie
Odata ajunsi acasa, am spalat in mai multe ape fructele de soc si am eliminat eventuale impuritati sau fructe uscate care ne-au scapat atunci cand le-am curatat.
Le-am lasat putin la scurs. Am cantarit 2 kg si le-am pus in cratita in care urma sa fac dulceata.
Am adaugat zaharul si am lasat fructele ca sa-si lase sirop - peste noapte.
A doua zi am pus cratita pe foc. Am luat spuma atunci cand a fost cazul, apoi am adaugat zeama de lamaie si am fiert aproximativ 45 de minute. Am facut proba pe o farfurioara si nu am fost chiar multumita de consistenta ei, motiv pentru care am mai fiert-o 10 minute.
Au rezultat 6 borcane de dulceata absolut delicioasa.
Daaaa, e super buna. tocmai am primit un borcanel de dulceata si e foarte gustoasa. ...
RăspundețiȘtergereDa, este grozava! Eu am apucat si am cules si pentru tura II de dulceata :)
ȘtergereDa, e super buna dulceata de soc. Acum cateva zile am primit si eu un borcanel si am gustat. Ma gandesc sa fac si eu....E un deliciu...
RăspundețiȘtergereDa, este minunata! :) Daca vrei sa faci, eu zic sa te grabesti.... sezonul lor este la sfarsit - cel putin la mine asa este :)
Ștergere