Desi vreau sa fac de multa vreme acest tort, abia acum m-am hotarat. Reteta este a Cerrei. Poza tortului ei a fost hotaratoare pentru mine :)
Ingredientele sunt pentru forma cu diametrul de 30 cm, dar eu am facut doar din 5 oua si ingredientele aferente, in forma cu diametru 22 cm.(In paranteze sunt cantitatile "ajustate" de Cerra).
- 9 ouă
- 9 ouă
- 220 g zahăr tos
- 220 g făină
- 220 ml ulei
- 1 pachet praf de copt
- 220 g gem de caise (eu 1 1/2 borcan de 375 g) + 1/2 pachet gelatina
- 220 g ciocolată topita (eu am pus 300 g)
- 220 g făină
- 220 ml ulei
- 1 pachet praf de copt
- 220 g gem de caise (eu 1 1/2 borcan de 375 g) + 1/2 pachet gelatina
- 220 g ciocolată topita (eu am pus 300 g)
Ingrediente pentru glazura:
150 g unt (eu 200 g)
150 g ciocolată topita (eu 200 g)
Am topit ciocolata la microunde si cand s-a topit am adaugat untul si am amestecat pana
s-a topit
s-a topit
Mod de preparare:
Am amestecat ouale intregi cu zaharul până cand au devenit o ca o spuma, folosind mixerul. Am adaugat încet uleiul, in fir subtire, apoi ciocolată topita si lasata putin la odihna. Am continuat mixarea.
Am amestecat praful de copt cu faina si le-am adaugat in masa spumoasa.
Se unge o forma rotunda pentru tort cu unt sau ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia in forma si se pune in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 1 oră - proba cu scobitoarea.
Am lasat sa se raceasca, am taiat in doua si am umplut blaturile cu gem de caise "blenduit" - in care am pus un pic de gelatina.
Am glazurat tortul cu glazura de ciocolata si unt. Din aceiasi glazura am "ornat" tortul
Am lasat sa se raceasca, am taiat in doua si am umplut blaturile cu gem de caise "blenduit" - in care am pus un pic de gelatina.
Am glazurat tortul cu glazura de ciocolata si unt. Din aceiasi glazura am "ornat" tortul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu