Este adevarat ca vara a cam trecut, dar niste castraveti "covasati" sunt inca bine veniti pana cand dam atacul la cei murati :)
Asadar... am aterizat din piata cu castraveti mai maricei si
ceva verdeata... marar si cimbru....
Am spalat catravetii si le-am taiat capetele (asa fac si cu
cei pe care ii pun la murat pentru iarna). Apoi i-am increstat la ambele
capete dar in directii diferite - se observa in poza in care castravetii sunt
acriti.
I-am asezat in borcan alan-dala (asa se scrie? :P) si am
turnat peste ei saramura fiarta (- 1 lingura de sare de sac la litru de apa....)
Am pus capacul la borcan, dar nu l-am infiletat.
I-am pus la soare.... si in doua - trei zile au fost gataaaaa.
I-am pastrat apoi in frigider.
Super buni si racoritori
:)
Nota personala:
- se poate adauga in borcan un ardei iute. Astfel, castravetii vor fi usor picanti
Daca v-a placut reteta sau dimpotriva, daca unele lucruri nu sunt clare, etc.... va invit sa lasati mai jos un comentariu.
buni !
RăspundețiȘtergereDaaaaa! Super buni! :)
ȘtergereEu folosesc şi 3-4 căţei de usturoi! sunt delicoşi (seara, pe balcon, mai fur câte 1-2-3 castraveţi şi nu mă mai pot opri, mă simt pe altă planetă). Şi, Doamne, cât sunt de buni cu o felie de pâine unsă cu untură de porc luată de pe cârnaţii de la garniţă!!!!! Of...
RăspundețiȘtergereDetaliile fac diferenta! Sigur ca sunt foarte buni si cu usturoi sau cu ardei iute.... Mor de pofta! Ma prefac ca nu am citit despre painea cu untura si garnita :))))))))
Ștergere