29 septembrie 2015

Pulpe de pui cu sos tiganesc


Am gasit aceasta reteta in urma cu muuulti ani in o revista "Practic in bucatarie". De-a lungul timpului "mi-am pus amprenta" asupra ei si am ajuns la ce se vede.
Am facut-o de multe, multe ori dar numai azi am fost atenta la cantitati, motiv pentru care 
m-am hotarat sa si scriu reteta.

Am folosit: 

- 2 pulpe de pui intregi si 2 aripi
- 6 ardei capia copti
- 250 ml suc de rosii 
- 3 linguri miere de albine
- 4 catei de usturoi 
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- 50 ml ulei
- 1 sau 2 linguri de otet (optional)

Am spalat si curatat bine carnea. Am condimentat-o cu sare si piper si am pus-o la prajit in 50 ml ulei si foaia de dafin. Cand a fost usor rumenita pe o parte, am intors-o si am adaugat aprox 100 ml apa. Am pus capacul cratitei si am lasat-o sa se faca la foc mic. Cand a fost aproape facuta, am luat capacul, am adaugat cateii de usturoi si am lasat sa se faca in continuare dar fata capac.... pana cand s-a format un sos.


Am scos carnea din cratita si in sosul format am adaugat sucul de rosii si mierea


Am amestecat si am lasat totul sa fiarba la foc mic aprox 5 minute. 
Am adaugat in sos ardeii copti si curatati de piele, cotoare si seminte. Eu i-am rupt fasii, dar se pot si toca...


Am considerat ca este cazul ca bucatile de carne sa plonjeze in sosul format.
Am lasat sa mai fiarba impreuna aprox 15 minute - sub supraveghere atenta :) 
Am dres gustul de sare si piper. Cine doreste poate sa adauge putin otet, dar asta este in functie de gustul fiecaruia si de aciditatea sucului de rosii.



Noi am mancat cu piure de cartofi, dar este foarte gustos si numai cu paine proaspata.
Yamiiii!!! 



Nota: A doua zi este si mai gustos - daca mai ramane :) 







4 comentarii:

  1. Hmmm....ce bun tre'sa fie ! Ma lasi sa-ti..."fur" reteta sosului ?Multumesc de pe acum...
    Doar o singura idee as avea : adauga mierea chiar la sfarsit, nu o lasa sa fiarba ca isi pierde toate calitatile.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, pentru apreciere si sugestie! Eu iti recomand sa-l faci cu pulpa de rosii - iese grozav! :)

      Ștergere
  2. am citit 5 retete pana acum si toate retele de "sos tiganesc" difera si chiar foarte mult.SE cheama "sos tiganesc" sosul pe care fiecare il face cum vrea sau...?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceasta este reteta mea de sos tiganesc. O fac de cel putin 10 ani si-mi amintesc ca am luat-o dintr-o revista. In rest.... ramane la aprecierea fiecaruia. O zi buna va doresc!

      Ștergere